Om uw lunch te verzorgen is een unieke samenwerking tussen twee Michelin sterren chef Erik van Loo, Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel, Distilleerderij Rutte & Zn, de winkeliersvereniging van de Vleeshouwersstraat, Cateringbedrijf Fles & Mes en Wijnhuis Nummer 167.

Erik van Loo

Erik van Loo, Patron Cuisinier van het befaamde restaurant Parkheuvel in Rotterdam hoort in het rijtje chefs, die 24 uur per dag met eten bezig zijn. Na twee Michelin sterren in restaurant De Zwethheul en een drietal sterren van Cees Helder ten tijde van de overname, manoeuvreerde Erik ‘zijn’ Parkheuvel als een volleerd stuurman opnieuw naar twee dik verdiende Michelin sterren. Erik van Loo deed eerder ervaring op bij diverse gerenommeerde chefs, zoals top cuisinier Toine Hermsen, bij grootmeester Henk Savelberg en als patron cuisinier van restaurant Duurstede in Wijk bij Duurstede. In 1997 werd Erik van Loo door Robert Kranenborg en Imko Binnerts geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Meesterkok Van Loo streeft ernaar om de door Cees Helder ingezette strategie, het bereiken van de allerhoogste kwaliteit en creativiteit voort te zetten. Zijn keuken is gebaseerd op de Franse keuken, maar dan gecombineerd met een combinatie van originele creativiteit en Hollandse nuchterheid.

www.parkheuvel.nl

Distilleerderij Rutte & Zn

Al sinds 1872 distilleert Rutte jenevers en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze, “met passie voor ambacht”. Er worden geen smaak- of kleurstoffen gebruikt. Alle smaak en kleur is afkomstig van vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet u, ruikt en proeft u! Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt en worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Op de eerste verdieping waar eens de familie woonde, is nu een sfeervolle Proefkamer.

www.rutte.com

 

Wijnhuis Nº 167

Over wijn wordt vaak moeilijker gedaan dan eigenlijk zou moeten. Niet bij N º167.

Hier gaan we uit van 5 soorten wijn (wit, rood, rosé, lekker en niet lekker). Met deze normering in ons achterhoofd besloten wij om de niet lekkere maar niet in te kopen.

Met onze no-nonsense mentaliteit wilde wij eigenlijk maar een ding. Goede wijnen voor een goede prijs (in dit geval voor u) aanbieden op de Groenmarkt. Ons concept is eenvoudig. N º167 koopt, naast eigen import, partijen kwaliteitswijn op en verkopen deze tegen super scherpe prijzen, soms wel tegen 50 % korting en nergens goedkoper.

Graag ontvangen wij u op de Groenmarkt 167 om, wellicht tezamen met een glas wijn, te filosoferen over lekkere of niet lekkere wijnen. Over smaak valt immers niet te twisten, hoewel….

www.nummer167.nl

Fles & Mes Catering Events

Fles & Mes Catering Events is een full service catering bedrijf uit Dordrecht, dat zich onderscheidt door een frisse en klantgerichte aanpak tegen een Fles & Mes scherpe prijs. Of het nu partycatering betreft of een geheel verzorgd evenement op locatie. Fles & Mes Catering Events staat garant voor kwaliteit en succes!

www.flesenmes.nl

Winkeliersvereniging Vleeshouwersstraat

Dit initiatief van een aantal winkeliers in de Vleeshouwersstraat, Groenmarkt en de Varkenmarkt die de handen ineen geslagen hebben om de Vleeshouwersstraat weer in Dordrecht op de kaart te zetten. Meerdere initiatieven zijn al ontplooit en de benefietlunch en wereldrecordpoging is er ook een van.